Maspex Wadowice csoport

A Maspex Wadowice csoport az egyik legnagyobb gyártó az instant termékek piacán Közép- és Kelet-Európában (cappuccino, kakaó, kávékrémpor, instant tea), ill. piacvezető a gyümölcslé piacon Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában. A legnagyobb élelmiszerpiaci cégek között szerepel Magyarországon, Bulgáriában.

A Maspex Csoport 8 lengyel és 8 külföldi vállalatból áll. A cégcsoport bevétele 2006-ban 688 millió USD volt, amivel a cég a lengyel élelmiszerpiac vezető gyártói közé tartozik. A cégcsoport választéka több ezer árucikkből áll. Majdnem az összes termék piacvezető saját szegmensében mind Lengyelországban, mind a többi országban. A legsikeresebb márkák: Tymbark, Kubu, Ekland, Brumi (Puchatek), DecoMorreno, Coffeeta (Cremona), LaFesta és Lubella.

A Maspex Wadowice csoport gyáraiban a termelés olyan nemzetközi minőségbiztosítási rendszereknek ill. bizonyítványoknak megfelelően zajlik, mint a HACCP és az ISO 9001:2001. A cégcsoport egyes termékei rendelkeznek GOST és UKRSEPRO tanúsítványokkal is. Ezen túl, a Maspex elnyerte az IFS-t (International Food Standard) is.

Ez egy az EU piacain elismert német tanúsítvány, amelyet az International Supplier Auditing ítélhet oda.

A Lengyelországon kívül eladások adják a Maspex Wadowice Csoport eladásainak 34%-át. Csehországban, Romániában, Szlovákiában és nem utolsó sorban Magyarországon a cég gyártósorokkal is rendelkezik. Ezek a leányvállalatok önálló marketing, logisztikai és kereskedelmi tevékenységet folytatnak. Ezen túl a cégcsoport termékei kaphatóak Európa többi országában, valamint az Egyesült Államokban, Kanadában és egyes arab országokban, összesen több, mint 50 országba exportálunk.

2010-ben a Maspex Wadowice csoport forgalma elérte a 828 millió dollárt, mellyel Lengyelország vezető élelmiszergyártói között tudhatja magát.

 

www.maspex.com.pl/en