A gyümölcslé is gyümölcs?

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint egy adag zöldséggel v. gyümölccsel egyenértékűnek tekinthető 1 pohár 100%-os gyümölcslé (pl. az új, 100%-os Kubu) elfogyasztása.

Így a gyümölcs-és zöldséglevek is hozzátartoznak a kiegyensúlyozott egészséges táplálkozáshoz, amik elsősorban C-vitamin gazdagságukkal tűnnek ki, de rostok és egyéb vitaminok, vagy provitaminok, mint a karotin és néhány B-vitamin csoporthoz tartozó vitamin is megtalálhatók bennük.

A zöldség- és főzelékfélék, gyümölcsök értéke nem egyforma, a vitaminok és az elemi rostanyagok különböző mennyiségben, arányban vannak jelen az egyes fajtákban. Ezért fontos, hogy minél nagyobb változatossággal fogyasszunk ezekből naponta! Ehhez a változatossághoz segítenek hozzá a gyümölcs- és zöldséglevek is.

Így ha esténként rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy gyermekünk iskolatáskájának alján ott lapul összenyomódva az általunk bepakolt gyümölcs, vegyük elő találékonyságunkat s alkalmazzunk néhány egyszerű trükköt csemeténk napközbeni energia és vitaminpótlására. Pl., ha az iskolatáskába  műanyagpalackos, visszazárható kupakos Kubu-t teszünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy gondoskodtunk gyermekünk megfelelő tápanyagbeviteléről és felfrissüléséről.

Vélemény, hozzászólás?