Levében a vitamin

„Héjában a vitamin” – halljuk gyakran a régi bölcsességet különféle gyümölcsökkel kapcsolatban. Nos, a citromnál pont fordított a helyzet, hiszen a kiváló élettani hatást biztosító hatóanyagok elsősorban nem a héjban, hanem a citromlében találhatók. Az eredetileg Indiából származó, zamatos déligyümölcs levét ma már szerte a világon nagy előszeretettel fogyasztják, ami rendkívül sokoldalú felhasználhatóságának, egészséges hatásának és egyedi ízvilágának köszönhető.

Milyen egészségvédő „kincseket” rejt a citromlé? Elsősorban C-vitamint, ezért szinte minden betegség – többek között meghűlés, megfázás – megelőzésére és kezelésére használható. Már 0,5 dl citromlé elfogyasztása fedezi napi C-vitamin szükségletünket. A citromlé gazdag vértisztító hatású bioflavonban és germániumban, emellett regenerálja a véredényeket is, limonén nevű alkotóeleme pedig gátolja a rákos sejtek osztódását.

Az egészséges életmód rajongóinak eszköztárából sem hiányozhat a citromlé, mely zsírégető és méregtelenítő hatása miatt tisztító- és fogyókúrák elengedhetetlen összetevője. Egy kimerítő edzés után pedig mi sem oltja jobban a szomjat, mint egy nagy pohár hűs limonádé.

A citromlé egyúttal a háziasszonyok hű társa sütés-főzés közben: saláták, öntetek, mártások, édességek, számos halétel és az igazán jó bécsi szelet mit sem ér nélküle. Házibuli, baráti összejövetel? A citromleves koktélok mindig a slágerlista élén vannak!

Mondanunk sem kell, hogy modern, rohanó világunkban nem cipelhetünk állandóan magunkkal citromot és citromprést ahhoz, hogy a citromlé áldásos hatásait a nap minden órájában élvezhessük. De nem is kell! A 100%-os citromlé ugyanis kiválóan alkalmas a valódi citrom helyettesítésére.

Az Olympos, a citrom szakértője tálcán, pontosabban palackban kínálja a megoldást. Egy palack 100%-os Olympos citromlé kb. 1 kg citrom kifacsart levét tartalmazza, így nemcsak a gyümölcsválogatás, hanem a tárolás gondjait is leveszi vállunkról. A praktikus csomagolásnak köszönhetően akár retikülben vagy sporttáskában is elfér, és hűtőben sokáig eltartható. Ráadásul amiatt sem kell aggódnunk, hogy kiszárad, mint a valódi citrom.

Bármilyen formában is fogyasztjuk a 100%-os Olympos citromlevet, egy biztos: egészségünkre válik!

Vélemény, hozzászólás?