Szépüljünk citromlével

Ha egészségünkről esik szó, általában tünetmentes, jó közérzetre vagy derűs, kiegyensúlyozott lelki állapotra gondolunk. Ritkábban jut eszünkbe bőrünk és hajunk egészsége, pedig ennek nemcsak esztétikai jelentősége van, hanem szervezetünk általános helyzetéről is sokat elárul.

Bármily meglepő, de bőrünk egészségének megőrzését „belülről” kell elkezdeni, hiszen megfelelő táplálkozás, és kellő mennyiségű C-vitamin bevitel szükséges a bőr kötőszövetének, a kollagénnek az előállításához. Így, ha naponta elég mennyiségű 100%-os citromlevet fogyasztunk, különlegesebb praktikák nélkül megőrizhetjük bőrünk ruganyosságát, fiatalságát.

A természetes bőr- és hajápolás évszázadok óta ismert és kedvelt kelléke a citromlé, melynek segítségével otthon is egyszerűen készíthetünk szépségápolási szereket, többek között pakolásokat, samponokat és öblítőket. Olvassa el citromleves tippjeinket, és merítsen ötleteket a természetes szépüléshez!

A citromleves fürdő segít bőrünk feszességének és tisztaságának megőrzésében: öntsünk forrásban lévő vizet fél kiló karikára vágott citromra, hagyjuk állni néhány órán keresztül, majd a levet öntsük bele a fürdővízbe!

A tisztítás-tonizálás-bőrtáplálás folyamatának bármelyik lépését, de akár teljes arckezelést is végezhetünk citromlé segítségével. A sóból és citromléből kikevert citromradír nagyszerűen tisztítja az arcbőrt és a pórusokat. A feszesítésre és a faggyúmirigyek működésének csökkentésére citromos arclemosót használhatunk: keverjünk össze egy kevés joghurtot némi citromlével, és ezzel tonizáljunk. A rugalmas és sima arcbőrért citromos-tojásos arcpakolással zárhatjuk a sort: ehhez mindössze néhány csepp citromlé, egy kevés reszelt citromhéj és egy tojás felvert habja szükséges.

A citromlé kiválóan alkalmas hajunk ápolására is. A tojásos-citromos sampon természetes fényt ad a hajnak. Elkészítéséhez keverjük össze egy citrom levét egy tojás sárgájával. A hajmosás utáni citromleves hajöblítés – fél citrom levének és fél csésze kamillatea keverékével – csillogóan selymessé varázsolja, és egyúttal fixálja is a hajat. Variáció szőkéknek: fél liter vízhez adjuk egy egész citrom levét és némi ecetet. Hajmosás és balzsamozás után öblítsük át vele a szőke hajat, ami ragyogó színt kölcsönöz neki.

A fenti receptek elkészítése különösebb kreativitást nem igényel, ám a citrom beszerzése és a citromlé kinyerése már problémásabb lehet. A citrom szakértője, az Olympos gondolt azokra is, akik a minőségben nem akarnak kompromisszumot kötni, de értékelik a szépséget, a kényelmet és az idő gazdaságos beosztását.

A 100%-os Olympos citromlé a valódi citrom összes előnyét kínálja praktikus csomagolásban. Hűtőben hosszú ideig eltartható, így Ön mindig csak annyit használ belőle, amennyire szüksége van. Kíméli az Ön idejét, hogy több jusson belőle szépségápolásra. Próbálja ki!

Vélemény, hozzászólás?